Kotisivujen tekniset päivitykset ja varmuuskopiot

Kotisivuille on tärkeää tehdä määräajoin tarkistus eri toimintojen toimivuudesta ja päivittää kaikki liitännäiset. Päivitysten jälkeen kotisivujen toimintaa on tärkeää tarkkailla, että huomataan jos liitännäisten päivitykset aiheuttavat ongelmia sivujen toimivuuteen. Yleisin syy on liitännäisen päivittymisen yhteydessä tapahtuva toiminnan muutos, jonka seurauksena oma koodi tai toinen liitännäinen ei enää toimi oikein. Jos kotisivujen ylläpito on ammattilaisten käsissä, niin tällaisiin ongelmiin löydetään yleensä nopeasti toimiva ratkaisu. Ilman alan osaamista tällaisen ongelman ratkaiseminen on yleensä käytännössä mahdotonta. Tällaisten ongelmien ratkaisussa korostuu varmuuskopioiden tärkeys. Ne helpottavat useassa tapauksessa merkittävästi ongelman aiheuttajan selvittämistä, kun saadaan paikannettua ongelman alkamishetki ja liitännäinen tai koodinpätkä.

Kotisivujen teknisten päivitysten hoito on tärkeä osa kotisivujen ylläpitoa

Kuinka teknisten päivitysten laiminlyönti ilmenee kotisivuilla?

Jos kotisivujen tekniset päivitykset on laiminlyöty pidemmän aikaa alkaa sivuilla yleensä ilmetä erilaisia pieniä ongelmia. Jossain tapauksissa kyseessä voi olla jopa tilanne, että jonkin liitännäisen vanha versio ei enää toimii. Näitä kotisivujen ongelmia voi olla itse erittäin vaikea huomata ja ne voivat ilmetä vain joillakin laitteilla, käyttöjärjestelmillä tai selaimilla. Yleinen ikävä ongelma on, että lomakkeiden viestit eivät tule perille. Yleensä kotisivuihin liittyvistä ongelmista saa kuulla omalta asiakkaaltaan tai tuttavalta, joka on vieraillut sivuilla. Tämähän ei tietenkään ole kenenkään kannalta toivottava tilanne.

Pahimmillaan kotisivut voivat myös ”halvaantua”, niin etteivät ne toimi lainkaan. Näissä tapauksissa varmuuskopio on välttämätön apu, sillä muuten sivujen kuntoon saaminen voi olla todella vaikeaa. Varmuuskopiot kuuluvat yleensä kaikkiin palveluihin missä huolehditaan muutenkin sivujen toiminnasta. Tämän lisäksi useimmilla webhotelleilla on varmuuskopiopalvelu, mutta se ei välttämättä ole oletuksena tai sisälly kaikkiin paketteihin. Ongelman voi aiheuttaa myös kotisivujen varmuuskopioiden liian lyhyt säilytysjakso esimerkiksi 30 päivää, jos ongelma havaitaan vasta tämän ajan jälkeen. Tällöin ei ole saatavilla varmuuskopiota tilanteeseen missä kotisivut vielä toimivat normaalisti.

Digisetiltä löytyy kaksi webhotellipalvelua mitkä sisältävät tekniset päivitykset ja joilla vältetään kaikki edellä mainitut ongelmat. Kaikkiin kotisivupaketteihin tekniset päivitykset kuuluvat automaattisesti. Kotisivu paketteihin pääset halutessasi tutustumaan täältä ja webhotelleihin täältä.